maandag 11 juli 2016

Boek recensie: Rode koningin


Titel: Rode Koningin (Red Queen #1)   |  Auteur: Victoria Aveyard   |
Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij   |   Bladzijden: 415   |
Beoordeling: 5 / 5   |   Goodreads   |   Hebban   |

Laten we allereerst eens stilstaan bij deze cover, ik vind hem echt super mooi! Ik heb dit boek geleend bij de bibliotheek omdat ik niet zeker wist of ik dit boek wel leuk ging vinden, maar wat wil ik dit boek nu graag in hardcover hebben! Ik ben helemaal weg van dit boek!

Rood en Zilver bloed

In de wereld waar Rode Koningin zich afspeelt bestaan twee soorten mensen. Namelijk met rood bloed, en zilver bloed. De Zilveren leven in luxe, en gebruiken de Roden als hun slaafjes. Ook zijn de Zilveren ontzettend sterk door hun bovennatuurlijke krachten.
De hoofdpersoon in dit boek is Mare, wie bij de Rode bevolking hoort. Wanneer Mare haar vriend de oorlog in wordt gestuurd probeert Mare er alles aan te doen om dit tegen te houden. Om dit te voorkomen belandt ze in het paleis van de Zilveren, en komt ze oog in oog te staan met de koning van de Zilveren. Alsof dit nog niet genoeg is ontdekt Mare ook nog eens dat ze anders is dan de 'anderen'. Zo raakt ze in conflict met de Zilveren. 


Mijn mening

Ik kon maar moeilijk in het boek komen, maar ik moet ook toegeven dat ik snel moeite heb met het begin van een boek. Maar in dit geval had ik het boek echt bijna weggelegd. Maar er bleef iets aan mij trekken, dat zei dat ik gewoon moest doorlezen. Dus zo las ik in het begin af en toe een aantal bladzijden. Maar toen ik eenmaal in het boek zat las ik in één teug door. En wauw wat vond ik dit boek geweldig!
Dus ja, het begin is misschien een beetje saai, vooral doordat de wereld eerst aardig uitgebreid wordt beschreven, maar daardoor is de rest van het verhaal wel duidelijk. En naar mijn mening wordt het echt super leuk, dus je moet even door het begin heen bijten!

De personages in dit boek zijn heel leuk uitgewerkt. Je leeft echt met ze mee, en ze hebben echt leuke persoonlijkheden. Ook al waren er wel een aantal momenten dat ik bepaalde personages wel pijn kon doen, maar dat is juist wat ik zo goed vind aan het boek! Dat je zo'n mening vormt over de personages. 
Waar ik wel een beetje moeite mee had was het geslacht van Mare, ik dacht echt vaak dat ze een jongen was, maar dan even later las ik duidelijk dat ze een meisje is. Dat was af en toe wel een beetje verwarrend, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen!

Ik raak maar niet uitgepraat over het einde, en ik wil het graag met jullie delen, maar ik weet dat ik dat niet moet doen, omdat ik dan het hele verhaal voor jullie verpest als jullie het nog niet hebben gelezen. Ik raad jullie allemaal aan dit boek te lezen, ik vind dit boek bijna nóg leuker dan De Vijfde Golf, wat al een grote favoriet van mij is! Victoria Aveyard heeft een erg leuke wereld gecreëerd (alhoewel ik er zelf liever niet in zou willen leven) en ook heeft ze erg leuke personages in het verhaal gestopt. En daarbij vind ik Victoria haar schrijfstijl ook nog eens heel prettig, dus voor mij is het echt een top boek! 


Conclusie

Dit is een boek waarbij je aan het einde denkt 'Neee ik wil meer'. En gelukkig kan dat ook, want het tweede deel is al uit! Alleen is dit deel helaas nog niet in het Nederlands uit, en aangezien ik het boek graag in het Nederlands wil lezen, moet ik dus nog even wachten.. Maar dit boek had zo'n leuke plottwist en cliffhanger aan het einde, dat ik niet kan wachten tot het tweede deel! Als het tweede boek net zo goed is al de eerste, of misschien zelfs nog beter, dan ben ik helemaal blij! 

“Rise, red as the dawn.” 

2 opmerkingen:

  1. Ik vond dit ook echt een super leuk boek! <3 maar op de één of andere manier ben ik nog altijd niet in het vervolg begonnen.. misschien omdat de recensies daarover toch wat wisselend zijn?!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad, ik heb ook een aantal slechte recensies gelezen over dit boek! Maar ik wil hem alsnog wel heel graag lezen, alleen heb ik het boek helaas (nog) niet, en ik wil hem het liefste eigenlijk ook in het Nederlands lezen, dusja dat duurt nog even

      Verwijderen

Related Posts with Thumbnails