vrijdag 29 juli 2016

Boek recensie: Vertrouwen


Titel: Vertrouwen (Pretty Little Liars #2)   |   Auteur: Sara Shepard   |
Uitgever: Uitgeverij Moon   |   Bladzijden: 253   |
Beoordeling: 4 / 5   |   Goodreads   |   Hebban   |

Wauw, wat keek ik ernaar uit om in dit boek te beginnen! Nadat ik het eerste deel had gelezen, wilde ik even de eerste bladzijde lezen van het tweede deel, ik wilde even de sfeer proeven. Door die eerste bladzijde heb ik enorm lang uit gekeken naar dit boek, ik begon alleen pas veel later aan dit boek, omdat er iedere keer weer andere boeken tussen kwamen. Maar ik heb het boek nu eindelijk gelezen.

Geheimen

Ook in dit boek komen de vier meiden weer voor problemen te staan, Spencer heeft het vriendje van haar zus afgepakt. Emily is dol op haar vriendin Maya, of betekent Maya misschien wel meer voor haar dan een vriendin? Aria heeft een gebroken hart en Hannah die is ontzettend veel met haar uiterlijk bezig. 
Alsof deze problemen nog niet genoeg zijn krijgen de meiden ook nog te maken met -A. Hij of zij weet alles van de meiden, en daardoor dreigen al hun geheimen openbaar te worden. Wie is deze -A, en misschien nog wel belangrijker hoe komen ze er achter? 

Mijn mening

Doordat het boek begint waar het vorige is geëindigd zit je gelijk weer in het verhaal. Ook zijn dit echt boeken die je in no-time uit leest, mede doordat ze makkelijk zijn geschreven. Ook vind ik het verhaal erg leuk om te lezen doordat het spannend is, maar ondertussen hebben de liars ook nog hun probleempjes in hun gewone leven.

In dit boek beginnen de personages ook steeds meer karakter te krijgen. Doordat ieder personage zijn eigen hoofdstuk heeft leer je ze beter kennen. In deze boeken kopen een hele hoop personages voor, ik denk dat dat vooral verwarrend zal zijn in het eerste boek, maar in dit boek leer je de karakters al heel goed kennen. Persoonlijk had ik er geen last van, maar dat komt ook doordat ik de serie nu al drie keer heb gekeken. Ik vind de personages in de boek erg op die van de serie lijken. 

Doordat het verhaal zo makkelijk is geschreven, ga je helemaal in het verhaal op, en probeer je net zoals de vier meiden -A te ontcijferen. En omdat we nog maar in deel twee zitten denk ik dat we nog wel een tijdje bezig zijn met verdachten te zoeken. Ik ben zelf echt ontzettend benieuwd naar -A, ik wil zo graag weten wie hij of zij is, en ook wil ik weten hoe de meiden erachter gaan komen. Kort gezegd vind ik deze boeken echt super! Als je het eerste boek leuk vond, dan zul je zeker geen spijt krijgen van dit boek.

Conclusie

Ook dit boek laat je weer zitten met einde waardoor je door wilt lezen. Ik vind dit einde wel beter dan die van het vorige boek. Voor mij voelde het verhaal in het vorige boek nog niet helemaal afgerond. En ondanks dat je in dit boek weer met een cliffhanger blijft zitten, voelt dit verhaal toch een stuk beter afgerond. Natuurlijk kijk ik nu alweer uit naar het volgende boek. Helaas heb ik dit boek (nog) niet. En omdat er helaas geen geld op mijn rug groeit, zal ik nog wel een tijdje moeten wachten. Zeker omdat ik graag alle boeken wil kopen in de nieuwe versie van Uitgeverij Moon, ik vind die uitgave echt pretty!

"Wederom een fijne schrijfstijl van Sara Shepard"

2 opmerkingen:

  1. Een poosje geleden heb ik het eerste boek gelezen, maar die viel me enigszins tegen. Vandaar dat ik nooit aan de volgende boeken ben begonnen. Maar door jou enthousiasme begin ik te twijfelen: misschien moet ik het nog een kans geven :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond dit boek in ieder geval leuker dan het eerste! Het verhaal wordt steeds leuker vind ik :)

      Verwijderen

Related Posts with Thumbnails